VIDEO | Marcel Ciolacu l-a exclus pe Dumitru Buzatu din PSD. Biroul Politic s-a reunit sâmbătă dimineață

Publicat: 23 09. 2023, 10:21
Actualizat: 23 09. 2023, 10:47

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a strâns conducerea PSD, sâmbătă dimineață, pentru a-l exclude pe șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

UPDATE 10.30

Dumitru Buzatu a fost exclus din partid printr-un vot în unanimitate a Biroului Politic Național. Trei decizii au fost luate în ședința conducerii PSD: excluderea lui Dumitru Buzatu din Partidul Social Democrat, numirea ca președinte interimar organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoș Benea și s-a luat act de demisia din funcția de Secretar de Stat a lui Tudor Buzatu.

De asemena, președintele PSD  a propus suspendarea din funcția din membru al Partidului Social Democrat a doamnei Gabriela Crețu

La finalul reuniunii BPN, Marcel Ciolacu a spus că orice act de corupție afectează imaginea partidului. Ministrul Adrian Câciu a spus, însă, „vom repara”.

Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupție, afectează imaginea oricărui partid. Cred că deciziile, decizia partidului și reacția partidului și a colegilor mei, și a mea personală a fost cea corectă. (…) Mă bucură faptul că instituțiile statului funcționează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu am comentat o decizie a unui magistrat, mai ales în acest caz în care este cât se poate de evident, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Convocarea s-a făcut vineri seara, după ce a apărut informația privind reținerea lui Dumitru Buzatu, pentru luare de mită.

Fiind o ședință în format fizic și online, la sediul PSD, din Kisseleff, au ajuns doar câțiva membri,  printre care Sorin Grindeanu, Adrian Câciu, Lucian Romașcanu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a dorit să facă niciun comentariu la începutul reuniunii.

În schimb, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a stat de vorbă cu jurnaliștii. Stănescu s-a declarat șocat de ceea ce a făcut Dumitru Buzatu.

Nu am discutat (n.r. cu Buzatu). Incredibil ce s a întâmplat cu el. Fără cuvinte. Organele statului sa-și facă datoria. Foarte dezamăgit. L-am sunat pe fiul lui, pe primarul municipiului Buzău. Sunt fără cuvinte.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD, a fost prins în flagrant de DNA Iași pe când primea mită 1,25 milioane de lei. Dumitru Buzatu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, după ce a fost audiat în cursul nopții.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru 24 de ore

EXCLUSIV | Sute de butelii uzate sau expirate sunt puse în vânzare online, iar IGSU și ANPC nu le pot controla. Câte incendii au provocat anul trecut