Marcel Ciolacu infirmă IMPLICAREA lui Klaus Iohannis în rezolvarea protestelor. „Ce anume să-mi solicite președintele, ceva ce am rezolvat deja?”

Publicat: 25 01. 2024, 21:42
Actualizat: 25 01. 2024, 22:40

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a declarat joi seară că nu a avut o discuție cu Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor și transportatorilor. Premierul a negat faptul că președintele i-ar fi solicitat să rezolve rapid problema.

„Suntem la fake news-uri! (n.red – râde). N-am avut această discuție cu președintele Iohannis. Singurul lucru pe care îl constat și eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar și de către transportatori s-au rezolvat și vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit. (…)

Ce anume să-mi solicite președintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva ar fi făcut-o din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog”, a spus Marcel Ciolacu, invitat la  la Realitatea Plus.

Noi acte normative în sprijinul fermierilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern vor adopta noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia, urmând să acorde100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări.

El a mai arătat că Guvernul va analiza în şedinţă şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024, astfel că în acest an, va ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru.

Marcel Ciolacu a mai anunţat că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.