Marcel Ciolacu merge joi la Bruxelles/ Premierul va participa la reuniunea liderilor PES și se va întâlni cu comisarul Paolo Gentiloni

Publicat: 25 10. 2023, 14:28
Actualizat: 25 10. 2023, 21:25

Premierul Marcel Ciolacu va efectua joi o vizită de lucru la Bruxelles. Discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene se vor purta în contextul draftului trimis de Guvern în ce privește forma finală a legii pensiilor, dar și în marja reuniunii liderilor social-democrați europeni.

Șeful Executivului merge la Bruxelles, acolo unde se va întâlni cu comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Fiscalitate și Vamă, Paolo Gentiloni. Cel mai probabil, cei doi oficiali vor discuta despre starea economiei țării noastre, în contextul măsurilor fiscal-bugetare, dar și în ce privește reforma pensiilor, aflată pe masa Guvernului.

Marcel Ciolacu se va întâlni și cu comisarul european pentru Transport, Adina Vălean. Întâlnirea vine în contextul în care Guvernul României a avut o ședință comună cu Guvernul Ucrainei, în care s-au stabilit mai multe proiecte comune de interconectivitate între cele două state. (detalii AICI)

Nu în cele din urmă, primul ministru va participa la reuniunea liderilor PES înainte de Consiliul European. Aici, cel mai probabil, Marcel Ciolacu va cere sprijinul social-democraților europeni pentru a grăbi agenda aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Miercuri, la Craiova, premierul a anunțat că își va lansa candidații la europarlamentare, după congresul PES din aprilie. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Ce spune președintele SUA despre mult-așteptata invazie terestră a IDF în Gaza? Joe Biden: „Israelienii pot lua propriile decizii”

VIDEO | Ziua Armatei Române/ Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la ceremonia militară și religioasă din Parcul Carol