VIDEO | Marcel Ciolacu: „Președintele României este autorul moral a ceea ce trăim acum, o rușine națională”

Publicat: 16 08. 2021, 22:33
Actualizat: 17 08. 2021, 10:52

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu i-a cerut demisia premierului Florin Cîțu, după ce s-a demonstrat că Florin Cîțu a fost condamnat penal în SUA. Totodată Ciolacu susține că Florin Cîțu a „fugit” din SUA pentru a nu putea fi judecat.

„În primul rând vreau să lămuresc nu am avut nicio discuție cu președintele României. Niciunul dintre noi nu a cerut vreo discuție. Constat că avem un prim-ministru  care minte cum respiră. Dezvăluirile în cascadă despre trecutul zbuciumat  al premierului ar trebui să îngrijoreze pe toți românii. Ați văzut documentele din SUA, el nu a fost judecat pentru că nu a fost găsit „pârâtul”, pârâtul fiind premierul unei țări europene. Președintele României este autorul moral a ceea ce trăim acum, o rușine națională.
Orice președinte ar fi trebuit să-și asume această rușine. Președintele a încălcat constituția. Despre premier pot spune că și omisiunea e o minciună, acum aflăm că a fost condamnat în SUA și a dat și o țeapă unei bănci. Acum România s-a împrumutat din nou. Am ajuns la o datorie de 58 de miliarde de euro știu că dânsu nu e obișnuit să  dea banii înapoi, acești bani îi vom plăti noi toți și copii noștri. Președintele e posibil să aibă același reper de moralitate ca și premierul”, a declarat Marcel Ciolacu la Romania TV.

Liderul PSD subliniază că președintele Iohannis ar fi trebuit să îi ceară demisia lui Cîțu pentru că a îndatorat țara, acesta punctând că „datoria externă a ajuns la 50% din PIB, pe fiecare român această inflație îl costă 268 de lei”.

„Domnul Cîțu trebuie să plece categoric. Președintele ar fi trebuit sa-i ceară demisia. Am ajuns la o datorie externă de 50% din PIB, pe fiecare român această inflație îl costă 268 de lei. Domnul Cîțu ar trebui să-și dea demisia. Guvernul României nu funcționează de un an de zile.”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu.