Marga răspunde acuzelor de colaborare cu Securitatea: Seamănă scrisul meu sub codul „Mureșan” așa cum semăn eu cu Sophia Loren

Publicat: 06 09. 2012, 13:15
Actualizat: 29 07. 2014, 20:10

Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, susține că nu a colaborat cu Securitatea și că toate acuzele lansate împotriva sa sunt „minciuni”.

„Mă văd nevoit din nou – sper pentru ultima oară – să reacționez la minciunile ce se lansează tot mai organizat despre mine. Nu vreau să fac retorică, ci precizez, încă o dată: nu am nicio legătură cu ceea ce Sebastian Lăzăroiu și Costel Sârbu, găsit la repezeală, debitează, anume, cooperarea cu Securitatea. Relativ la spusele lui Sebastian Lăzăroiu: scrisul sub codul „Mureșan”, la care el apelează voios, seamănă cu scrisul meu așa cum eu semăn cu Sophia Loren! Lăzăroiu fabulează și se descalifică, încă o dată, vorbind prostii cu lejeritate. Nici plastografia nu-l poate ajuta”, a precizat Andrei Marga.

Fostul ministru, nominalizat de USL pentru a prelua șefia Institutului Cultural Român, a spus că Lăzăroiu va trebui să răspundă pentru „fabulațiile sale”. El a respins și acuzele aduse de profesorul Costel Sârbu, afirmând că acesta se folosește de „miniciuni grosolane” pentru a-l discredita. Andrei Marga a sublinat că îl va acționa în judecată pe acesta.

Surse din CNSAS au declarat pentru gândul că microfilme în care apare și numele fostului ministru de Externe, Andrei Marga, au fost primite de instituție de la SRI, ele urmând fi analizate de Direcția de Investigații a CNSAS. Dosarul Marga urmează să fie discutat de Colegiul CNSAS săptămâna viitoare.