Marian Enache este noul președinte al CCR/Ce mesaj a transmis presei fostul președinte CCR Valer Dorneanu

Publicat: 11 06. 2022, 20:39
Sursa: Mediafax Foto

Valer Dorneanu și-a încheiat joi, 9 iunie 2022, mandatului de preşedinte al Curţii Constituţionale a României. Fostul președinte CCR a ținut să transmită un mesaj presei la finalul celor șase ani de mandat, pe care a asigurat-o de întreaga sa prețuire. În fruntea CCR a fost ales astăzi judecătorul Marian Enache.

Valer Dorneanu a mai anunţat că mandatul său ca judecător constituţional s-a încheiat.

„Mandatul meu ca judecător constituțional s-a încheiat. Doresc, cu această ocazie, să vă mulțumesc pentru respectul și pentru buna noastră colaborare, care m-au onorat și bucurat în cei 6 ani, ca președinte al Curții.
Cu sinceritate, îmi exprim aprecierea pentru semnificativa contribuție în prezentarea cu obiectivitate a activității Curții Constituționale, în comuna misiune de a informa corect și cu celeritate societatea.
„Presa este un plămân prin care respiră o națiune”, minunate cuvinte ce aparțin marelui Arghezi, care redau cu fidelitate rolul și importanța jurnalismului autentic. Activitatea Dumneavoastră se identifică cu ușurință cu această definiție, prin dăruirea și abnegația în exercitarea acestei nobile profesii.
Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de alese sentimente de prețuire, alături de expresia înaltei mele considerații.”, este mesajul fostului președinte al CCR.

Valer Dorneanu a fost numit pe 26 martie 2013 judecător al Curții Constituționale de către Camera Deputaților pentru un mandat de 9 ani.

În iunie 2016, a fost ales președinte al Curții, funcție pe care a deținut-o până în urmă cu câteva zile.

Din 2008, Valer Dorneanu este profesor universitar la Universitatea „Nicolae Titulescu” din București.

CCR are de astăzi un nou președinte. Cine este acesta

Judecătorul Marian Enache a fost ales astăzi în funcția de președinte al CCR.  Marian Enache este doctor in stiinte juridice, a fost avocat, deputat si consilier la Administratia Prezidentiala. El a fost ales pentru funcția de judecător CCR de către Senat.