Marian Oprișan, scos definitiv din cărți de Marcel Ciolacu: „Vom câștiga Vrancea fără tine”, i-ar fi transmis liderul PSD „baronului” de Vrancea într-o ședință de lucru

Publicat: 16 10. 2020, 20:01
Actualizat: 16 10. 2020, 20:09

Marian Oprișan nu mai poate spera nici măcar la un loc eligibil pe listele PSD pentru parlamentare după ce Marcel Ciolacu, i-ar fi transmis direct, în cursul unei întâlniri cu liderii social-democrați din teritoriu, că ”vom câștiga Vrancea și fără tine”. Conducerea PSD l-a tras pe linie moartă pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, după rezultatele slabe la alegerile locale. „Baronul” de Vrancea, cum l-a numit presa vreme de ani de zile, a fost demis prin votul Consiliului Național săptămâna trecută, după ce ar fi refuzat să-și dea demisia, la cererea lui Ciolacu. Astfel, a pierdut șefia PSD Vrancea, pe care o deține de 28 de ani fără întrerupere, din 1992. Între Ciolacu și Oprișan există un conflict mai vechi, fiind notoriu faptul că în presă a „transpirat” că cei doi s-au amenințat și cu bătăia în ședintele de partid.

Oprișan a pierdut și funcția de președinte al UNCJR (Uniunea Națională a Consiliilor județene), pentru că a pierdut conducerea Consiliului Județean în urmaalegerilor locale din 27 septembrie.

Sursele din PSD citate de Antena 3 care au dezvăluit acest nou episod din conflictul Ciolacu- Oprișan spun că președintele PSD le-a transmis, în același timp, liderilor din teritoriu că vrea pe listele pentru parlamentare specialiști: medici, profesori, antreprenori.

„Lăsați-i pe cei de la PNL să se umple de interlopi, de traseiști și de toți papițoii care își falsifică diplomele”, le-a spus Marcel Ciolacu liderilor din teritoriu, potrivit unor surse din conducerea PSD.

Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu a avut un mesaj direct către liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan: ”Vom câștiga Vrancea și fără tine”.

Liderul social-democrat a insinuat că Oprișan nu va fi pe un loc eligibil pe listele partidului

Este o abordare greșită ca cei care au pierdut la diferențe foarte mari să fie primii pe listă. Sănătatea e acum principala problemă. Asta este pe agenda cetățenilor. Și e și pe a noastră”, ar fi spus Ciolacu la întâlnirea cu liderii din teritoriu.

De altfel, Ciolacu a postat vineri seara, pe pagina sa de Facebook că „noul PSD și-a asumat că va fi întotdeauna doar pe agenda românilor. Noua echipă a PSD înseamnă oameni integri, profesioniști și recunoscuți în domeniile lor de activitate. Așa cum este domnul doctor Rafila. Și mulți alții care vor intra în viitorul Parlament”, a scris liderul PSD.

Ciolacu pe Facebook: Noua echipă a PSD înseamnă oameni integri, profesioniști. PNL a rămas cu interlopii, traseiștii și impostorii

„Suntem cel mai mare partid din România și este normal ca oamenii să aștepte altceva de la noi. Noul PSD înseamnă profesionalism. PNL a rămas cu interlopii, traseiștii și impostorii”, mai transmite Ciolacu.

Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD

Marcel Ciolacu i-a cerut luni, 5 octombrie, în ședința CPN al PSD demisia lui Oprișan  pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile locale. Acesta ar fi refuzat iar conducerea Consiliul Național l-a demis prin vot. Oprișan ar fi susținut la acel moment că a câștigat alegerile la Vrancea, unde va face majoritate cu ALDE în Consiliul Județean, chiar dacă a pierdut șefia Consiliului Județean.

Ciolacu a declarat că ar putea apărea și alte schimbări, în urma analizelor, iar în ceea ce îl privește pe Oprișan „a fost un vot în consiliul politic național”.

Social-democrații au analizat în ședința Consiliului Național rezultatul alegerilor locale. Marian Oprișan și-a dorit un loc eligibil pe lista PSD la Senat însă nu are susținerea conducerii PSD. În urma conflictului cu Marcel Ciolacu care i-a cerut să facă un pas în spate după ce a pierdut alegerile locale, Oprișan este marginalizat în PSD și în prezent are doar calitatea de simplu membru de partid.

Ciolacu l-ar susține la șefia PSD Vrancea pe Cristian Misăilă care a câștigat pentru a doua oară primăria Focșani. În ceea ce privește dorința lui Oprișan de a candida pentru un post de parlamentar are șanse mici de a se concretiza pentru că Ciolacu intenționează să introducă reguli și criterii pentru lista PSD la alegerile parlamentare.