Mesaj dur al lui Băsescu despre un ministru din Guvernul Dăncilă: „Dragnea, ia-ți analfabetul la partid!”

Publicat: 27 01. 2018, 14:02

„Dragnea și PSD se pregătesc să pricopsescă România cu un guvern în care sunt destui oameni cu probleme penale. Dar asta nu i-a ajuns lui Dragnea. Ține să ne pricopsească și cu un analfabet la Educație. Este prea mult. Dragnea, ia-ți analfabetul la partid! Dar nu ne pricopsi cumva cu groparul educației, numita Cati Andronescu, pentru că, vorba din popor, să te ferească Dumnezeu de prostul harnic!”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Valentin Popa, propunerea PSD pentru funcția de ministrul al Educației, este rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012. Acesta a fost susținut pentru preluarea portofoliului de organizația PSD Suceava, fiind votat de CEx în defavoarea Ecaterinei Andronescu.

Imediat după prezentarea listei membrilor Guvernului de către premierul desemnat, Viorica Dăncilă, în mediul online, a fost distribuită masiv o înregistrare cu ministrul desemnat al Educației, Valentin Popa, care face numeroase greșeli de exprimare.

Clipul video cuprinde o compilație a momentelor surprinse la mai multe festivități la care a participat rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în care acesta face mai multe dezacorduri și folosește greșit în discurs anumiți termeni, cum ar fi „pamblică” în loc de panglică.