Mesaj dur al lui Cezar Preda pentru cei care au migrat la PSD

Publicat: 17 12. 2014, 20:51

Deputatul Cezar Preda a precizat că cei care au migrat la PSD pe durata ordonanței privind migrația aleșilor locali nu vor fi reprimiți în PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cei care au plecat pentru bani, momiți și mituiți și șantajați de Ponta și Dragnea pentru a câștiga alegerile, în viitorul apropiat nu vor ști ce să facă. Mesajul meu e să se ducă unde or vedea cu ochii, la PDL nu vor mai avea intrare. Aici trebuie să fie oameni care ne-au fost alături la greu. Mai am un mesaj pentru cei care au plecat: în 2 016 nu vor mai fi pe nicio listă. Vom face tot ce ne stă în putință din punct de vedere juridic să nu mai fie pe nicio listă. La Buzău, s-au dus cu Bîgiu și Boscodeală și s-au dus într-un colț. Din 2016, nu mai au unde să se ducă, acesta este mesajul meu”, a declarat, miercuri seară, deputatul Cezar Preda.

La rândul său, co-președintele PNL Buzău George Scutaru a spus că nu se pune problema reprimii unor persoane care au plecat din PNL într-un moment dificil.

„Cine a plecat, e bun plecat. Nu ne punem problema acceptării acestor colegi care au migrat de la noi și au devenit peste noapte social-democrați”, a conchis Scutaru.

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că Ordonanța de Urgență a Guvernului 55/2014 privind migrația aleșilor locali este neconstituțională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Parlamentul va trebui să reglementeze, printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleșilor locali care au migrat la alte partide.