Mesajul lui Mircea Ionescu Quintus pentru liberali: Nu-i mai cereți demisia lui Ponta

Publicat: 14 07. 2015, 17:15

În timp ce liberalii cer încontinuu demisia premierului Victor Ponta, fostul președinte al PNL le recomandă să renunțe la acest demers. Nu pentru că nu ar fi necesară plecarea lui Ponta din fruntea Guvernului, ci pentru că, susține Mircea Ionescu Quintus, „oricum nu-și va da demisia”.

„Atât timp cât stăruie să rămână prim-ministru în condițiile de față, face un rău imens țării pentru că nu mai avem niciun fel de reprezentativitate cu un asemenea prim-ministru. I-am rugat pe colegii mei să nu-i mai ceară demisia pentru că nu și-o va da. El de acolo nu pleacă decât altfel”, a declarat Quintus, după ședința Biroului Politic Național al PNL, la Parlament.

În opinia sa, Victor Ponta „a fost fixat la Guvern de cineva sau de ceva și  din cauza aceasta este un mare prejudiciu pe care îl suferă țara”.

Întrebat ce ar trebui să facă opoziția pentru a schimba conducerea Executivului, președintele de onoare al PNL consideră că este necesar ca liberalii „să arate permanent greșelile trecute și prezente ale Guvernului”. În plus, Quintus a mizat pe puterea moțiunii populare.

„Dacă depășim un milion de semnături pentru demisie, s-ar putea să aibă și el teamă”, a adăugat fostul președinte liberal.