Mesajul lui Victor Ponta pentru noul premier moldovean, Valeriu Streleț

Publicat: 03 08. 2015, 17:11

Mesajul adresat lui Valeriu Streleț a fost transmis în cadrul întrevederii acestuia cu Cristian Leon Țurcanu, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău.

„Preluați mandatul într-un moment important al parcursului european al Republicii Moldova, în care este nevoie de angajament și hotărâre pentru aplicarea cuprinzătoare a Acordului de Asociere cu UE și pentru aprofundarea reformelor democratice și consolidarea stabilității macroeconomice. Sunt așteptări exprimate cu claritate de votul popular proeuropean din 30 noiembrie 2014 și reconfirmate, recent, la alegerile locale din luna iunie 2015”, i-a transmis Ponta lui Streleț.

Premierul Ponta l-a asigurat pe Streleț de sprijinul deplin, al său personal și al Guvernului României, exprimând speranța că Executivul de la Chișinău va acționa „pentru dezvoltarea proiectelor concrete aflate pe agenda bilaterală”, care au ca „obiectiv principal conectarea trainică” a relațiilor dintre cele două state.

„Cu încredințarea că vom reuși, împreună, să consolidăm pe mai departe relația privilegiată dintre statele noastre, vă rog să primiți, domnule prim-ministru, asigurarea deosebitei mele considerații”, a mai spus Ponta.

Valeriu Streleț a apreciat sprijinul constant acordat Republicii Moldova de România și a exprimat gratitudine pentru oferirea asistenței în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

„Ajutorul oferit de România este incontestabil. Sunt ferm convins că relațiile moldo-române vor fi în plină ascensiune. România nu este doar o țară vecină, ci și un important susținător al Republicii Moldova”, a subliniat Valeriu Streleț, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul moldovean.