Mesajul scurt al lui Băsescu înainte de votul pe moțiunea de cenzură: „Liviule, ceva minute în plus?”

Publicat: 21 06. 2017, 12:51

„Liviule, ceva minute în plus?”, a întrebat Băsescu în plen înainte de a face o remarcă extrem de scurtă referitoare la coaliția de guvernare. 

„Am o singură observație: PSD și ALDE se dovedesc inapți pentru guvernare. De aceeea, indiferent care va fi rezultatul votului de astăzi, drumul pe care trebuie să-l luați, dragi majoritari, este în opoziție”, a transmis Băsescu de la microfonul central. 

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este votată astăzi în plenul reunit al Parlamentului. Calculele sunt făcute de ambele părți și ambele lasă impresia că dețin cifra corectă. 

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, susține că deputatul Octavian Goga și-ar fi dat demisia din PMP pentru a trece în tabăra social democraților în schimbul propunerii, care ar fi venit din partea PSD, privind angajarea soției sale, dar și oferirea președinției Organizației PSD Covasna.

„Ei (n.r – social democrații) cumpăra întotdeauna. Deputatul Goga va trebui să facă față unei plângeri penale pentru că lui i s-a propus angajarea soției și președinția Organizației PSD de Covasna”, a spus Traian Băsescu.
 
Fostul șef de stat s-a declarat „revoltat” cu privire la negocierile dintre PSD și ALDE privind susținerea proiectelor legislative inițiate de Uniune pentru ca social democrații să își securizeze votul la moțiunea de cenzură.
 
„Arată că sunt inapți pentru guvernare. Guvernul Boc a preferat să cadă decât să dea aceste concesii minorității maghiare, că astea nu sunt de azi, de ieri. Sunt de mulți ani pe toate agendele. Faptul că pe Tăriceanu și Dragnea i-a dus capul să stabilească ca sărbătoare în legislația română ziua de 15 martie este ca și cum îți iei propria istorie și o arunci într-o budă. Asta au făcut acești ticăloși, asta au vrut să facă pentru câteva voturi. Eu sunt revoltat”, a mai spus Băsescu.