Ministrul de Externe român, Luminița Odobescu: Alegerile din RUSIA nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere

Publicat: 18 03. 2024, 14:38

This browser does not support the video element.

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu afirmă, la Bruxelles, că alegerile prezidențiale din Federația Rusă nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”.

Cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia, nu este nevoie să comentez. Știm cu toții că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere, spune Odobescu.

Înaintea reuniunii Consiliului de Afaceri Externe, Odobescu a amintit că România a condamnat organizarea de alegeri prezidențiale rusești în teritoriile anexate ilegal.

România a condamnat organizarea de alegeri prezidențiale rusești în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar și în regiunile Republica Moldova – Transnistria sau din Georgia, Osetia de Sud sau Abhazia. Aceasta este o încălcare a dreptului internațional.

Odobescu a mai anunţat că România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni, al paisprezecelea, împotriva Rusiei.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, participă luni, 18 martie, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe, unde se va discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe ordinea de zi mai sunt situația din Belarus și evoluțiile de securitate din Orientul Mijlociu.

CITEȘTE ȘI: