Ministrul de Interne: Am învățat de la un bun profesor. Se numește Liviu Dragnea

Publicat: 08 01. 2017, 23:22
Actualizat: 26 03. 2019, 06:45

„Poate nu aș fi putut să accesez toate pârghiile necesare și nu este meritul meu acesta, este rodul unei munci de echipe, dar eu mecanismul intervenției în astfel de situații l-am învățat de la un bun profesor. Profesorul acesta se numește Liviu Dragnea și când era vicepremier al României coordona în acest mod comitetele naționale pentru situații de urgență, eu fiind un prefect la început de mandat”, a declarat Carmen Dan, în prezența premierului Sorin Grindeanu.

Ea a mai spus că, pe când era prefect la Teleorman, a trecut „peste inundații și peste viscole”.

„Și acesta era modul de acțiune și modul în care vicepremierul de atunci pregătea aceste acțiuni. Așa că este important ca atunci când gestionezi astfel de evenimente, să știi ce pârghii să accesezi. Informația întotdeauna trebuie să vină din teren, exact din locul în care are loc intervenția și ne-am asigurat în permanență că informațiile care au venit din teren și care au fost prelucrate în centrul operațional de comandă sunt cele reale, cele corect cuantificabile. În felul acesta am reușit să ținem în mână o situație destul de serioasă și să gestionăm bine o perioadă destul de grea”, a adăugat Carmen Dan.

Victor Ponta a ajuns în aprilie 2014 în satul Beiu din județul Teleorman, unde, împreună cu Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pentru a vizita mai multe zone inundate. Imaginile cu barca în care se aflau demnitarii trasă de pompieri au devenit virale.