Ministrul Justiției: Am trimis solicitări secțiilor și asociațiilor pentru puncte de vedere pe raportul GRECO

Publicat: 16 07. 2019, 13:00

This browser does not support the video element.

„Ieri am solicitat și secției de judecători, voi solicita și astăzi și am transmis solicitări către toate asociațiile profesionale și celor care au un cuvânt de spus în buna funcționare a justiției să ne dea un punct de vedere pe conținutul rapoartelor GRECO”, a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Grupul Statelor contra Corupției (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupției exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureștiului de a desființa Secția specială de investigare a magistraților.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, săptămâna trecută, ca Guvernul să vină cu o inițiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”care este Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), precum și alte neregularități din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament. Totodată, Iohannis de declarat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu din partea forurilor europene, legat de justiție, prin rapoartele GRECO, și spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanțe în domenii importante.