Ministrul Justiției, despre revocarea lui Bănilă: Nu e un moment ușor, dar orice instituție e dincolo de persoane

Publicat: 02 10. 2019, 10:02

„Nu este prima discuție (cu Felix Bănilă, n.r.), în ultimele luni am avut foarte multe discuții. Confirm că mi-am exprimat nemulțumirea față de câteva aspecte, în primul rând că de mai mult de 2 luni de zile, am solicitat măsuri ferme pentru combaterea criminalității și a formelor asociate, fie că vorbim de trafic de persoane, exploatarea minorelor, criminalitate informatică. (…) Am solicitat măsuri inclusiv pentru a combate clanurile. Nu vă ascund că i-am exprimat profunda nemulțumire și confirm că a fost o discuție vineri și am reluat și ieri (marți, n r.) că nu consider deloc acceptabil modul în care s-a acționat vineri la domiciliul familiei Melencu”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Întrebată dacă va demara procedura de revocare a lui Felix Bănilă, dacă acesta nu demisionează, Birchall a spus că va anunța atunci când va fi luată decizia.

„Haideți să nu speculăm. Nu e un moment deloc simplu, vorbind la nivel uman. Sunt convinsă că nu e un moment deloc ușor pentru domnul procuror-șef Bănilă, dar orice instituție este dincolo de persoană. Asta este credința mea și nu e de azi, de ieri. E dintotdeauna”, a spus ministrul Justiției.

Felix Bănilă a precizat, marți, că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a președintelui și se va consulta cu colegii și cu șeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal.