Mircea Drăghici a demisionat din PSD. Ce motive a invocat fostul trezorier al partidului

Publicat: 11 02. 2020, 16:29
Actualizat: 11 02. 2020, 16:42
Mircea Drăghici

Mircea Drăghici, fostul trezorier al Partidului Social Democrat (PSD), şi-a anunțat demisia din partid, astăzi, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

„Am analizat cu multă responsabilitate situaţia politică actuală, PSD se află în reconstrucţie şi pentru a întări parcursul pe care actuala conducere şi-l doreşte, am hotărât să iau o decizie radicală. Având în vedere problemele cu ecouri publice din trecut, precum şi starea mea de sănătate, astăzi am demisionat din PSD şi am comunicat acest lucru domnului preşedinte, Marcel Ciolacu şi domnului secretar general Paul Stănescu, cărora le-am precizat şi dorinţa mea de a continua ca deputat neafiliat. Pentru mine, activitatea politică este un capitol închis. Ţin să multumesc tuturor colegilor de la nivel naţional şi din Argeş, pentru cei 23 de ani de convieţuire ca într-o familie!”, a scris Mircea Drăghici, marţi, pe pagina sa de Facebook.


Anul trecut, în luna iulie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe Mircea Drăghici, pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Fostul trezorier al partidului era acuzat că a folosit suma de 380.000 euro din fondurile PSD, disimulată în plata unei chirii, pentru a-şi achita în proporţie de două treimi un imobil în Pipera. A fost achiziţionat pentru suma totală de 500.000 de euro, diferenţa fiind plătită din fonduri proprii.