Mircea Geoană, în New York Times: Se poate crea o adevărată junglă legală europeană, este un risc inacceptabil

Publicat: 01 12. 2013, 15:45
Actualizat: 19 05. 2015, 19:22

Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, a declarat ca reacție la afirmațiile premierului britanic, David Cameron, că redeschiderea discuțiilor despre tratatele UE reprezintă un „risc inacceptabil, ce poate crea o adevărată junglă legală europeană”.

Social-democratul a precizat pentru New York Times că „îngrijorările cu privire la migrația ilegală și accesul la beneficii sociale” ale premierului britanic David Cameron „sunt legitime”, dar nu se poate nega contribuția adusă de extinderea UE.
 
„A deschide discuția despre tratatele UE printr-o abordare „a la carte” reprezintă un risc inacceptabil, ce poate crea o adevarată junglă legală europeană, față de care ar trebui să existe o opoziție viguroasă din punct de vedere politic, diplomatic și legal”, a declarat Geoană.

Premierul britanic, David Cameron, a propus o serie măsuri dure împotriva așa-numitului „turism pentru beneficii sociale”, afirmând că imigranții din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

Cameron a făcut aceste declarații în contextul în care Marea Britanie ar trebui să elimine, din ianuarie 2014, toate restricțiile impuse cetățenilor români și bulgari pe piața muncii. Comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a transmis autorităților de la Londra că libera circulație a persoanelor nu se negociază atât timp cât Marea Britanie este membră a UE și a pieței unice.