Mircea Geoană: „Ponta este micul Kim, nu micul Titulescu. PSD-iști adevărați, luați-vă partidul înapoi!”

Publicat: 28 11. 2014, 14:07
Actualizat: 28 11. 2014, 14:12

După ce Victor Ponta l-a acuzat vineri dimineața că este vinovat de „ipocrizie”, Mircea Geoană a afirmat că „bogat și corupt este noua deviză a triadei Ponta – Ghiță – Dragnea” care se află la conducerea PSD.

„Ponta este micul Kim (Kim Jong Un, liderul nord-coreean), nu micul Titulescu… Eu nu fac parte din frăția banului Ponta – Ghiță – Dragnea… Eu nu gândesc la fel cu domnul Ponta, când nu își asumă o responsabilitate”, a afirmat Mircea Geoană într-o conferință de presă.

Totodată, el le-a cerut „pesediștilor adevărați” să își ia partidul înapoi și să voteze un alt președinte la viitorul Congres al partidului.

„Bogat și corupt a triadei Ponta-Ghiță-Dragnea care conduce PSD… Vor să confiște partidul și să aplice planul B, creat deja când anticipau că vor pierde: excluderea a tot ce înseamnă rival și competiție în partid și crearea unui PSD de 15%, dar care să fie al lor și cu care să poată jongla pe scenă așa cum vor dânșii… PSD-iști adevărați, luați-vă partidul înapoi”, i-a îndemnat Mircea Geoană pe foștii lui colegi din partid.

El a afirmat că principalii vinovați pentru organizarea dezastruoasă a votului din diaspora sunt Victor Ponta și fostul ministru de Externe, Titus Corlățean.

„Ponta a fost sfătuit să facă secții suplimentare de echipa de campanie, de consultanții străini, de colegi din conducerea partidului și guvernului, și a decis deliberat să nu fie secții suplimentare”, a susținut Mircea Geoană.

În opinia acestuia, guvernarea PSD nu va mai dura mult, pentru că lumea migrează către o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis. „Așa-i în tenis”.