Monica Macovei, în această seară, la Gândul LIVE, într-o ediție specială de la ora 20:00

Publicat: 09 11. 2014, 12:43
Actualizat: 09 11. 2014, 14:45

Candidat independent în primul tur al alegerilor prezidențiale, Monica Macovei este invitatul special al ediției Gândul LIVE, de duminică seara, de la ora 20:00.

Împreună cu moderatorul Claudiu Pândaru, Monica Macovei va dezbate protestele de susținere de sâmbătă seară, care au scos în stradă mii de oameni din Cluj, Timișoara, Iași, București și Oradea.

Reamintim că fostul candidat independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei a declarat, miercuri, că îi va susține în turul II la prezidențiale pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, dacă acesta va semna scrisoarea cu „10 cerințe minimale” privind „chestiuni de principii”, de la justiție și anticorupție la economie, pe care i-a trimis-o.

Klaus Iohannis a acceptat condițiile cerute într-o scrisoare deschisă de Monica Macovei pentru susținerea candidaturii prezidențiabilului ACL în turul doi al alegerilor. 

„Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmațiile doamnei Monica Macovei prin care spune că dorește să mă sprijine în situația în care eu îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidențial și unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independența justiției, statul de drept, faptul că nu voi grația corupți. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot să reconfirm, cu mare plăcere, aceste lucruri și într-un document scris. Sunt aceleași lucruri pe care mi le doresc și eu pentru România, pentru o societate dreaptă”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca.