MOȚIUNEA DE CENZURĂ. Anastase a anunțat revenirea deputatului Gust în PSD

Publicat: 27 04. 2012, 15:51
Actualizat: 27 04. 2012, 16:31
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a precizat, vineri, în deschiderea ședinței comune a plenului Parlamentului reunit pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură a USL, că deputatul Florentin Gust Băloșin și-a anunțat înscrierea în grupul parlametar al PSD din Camera Deputaților

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a precizat, vineri, în deschiderea ședinței comune a plenului Parlamentului reunit pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură a USL, că deputatul Florentin Gust Băloșin și-a anunțat înscrierea în grupul parlametar al PSD din Camera Deputaților.

Deputatul Florentin Gust a declarat, marți, pentru Mediafax, că revine în PSD, partid pe listele căruia a candidat, dar între timp a trecut la PC, apoi a fost independent, iar în martie se înscrisese în PDL.

„Mă întorc în PSD și votez moțiunea de cenzură”, a spus Florentin Gust pentru MEDIAFAX.

În 6 martie, deputatul Florentin Gust își anunța, în plen, înscrierea în grupul PDL, arătând că el „este loial grupului care e loial față de oamenii lui” și nu celui care „își vinde, își aruncă afară, își devorează președintele”.

Florentin Gust a fost ales deputat în 2008, pe listele PSD, formațiune pe care a părăsit-o în mai 2011, trecând la PC.

În noiembrie 2011, Florentin Gust și-a anunțat demisia din PC, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD.

El spunea că va vota în continuare alături de opoziție și că are „tot respectul” față de parlamentarii USL, spunând însă că Victor Ponta și Crin Antonescu nu sunt demni să conducă opoziția. El i-a acuzat pe Ponta și Antonescu de incapacitate de a gestiona situația de la Senat, care s-a dovedit „păguboasă” pentru USL, întrucât funcția de președinte al acestui for legislativ a fost pierdută în favoarea puterii.

Tot atunci, Gust susținea că, alături de Mircea Geoană, va înființa o „mișcare națională” la care vor adera, în primă fază, „zeci de primari și parlamentari care vor pleca din USL”.