MOȚIUNEA DE CENZURĂ. Negocieri intense: „Nimeni nu controlează nimic. Scorul e foarte strâns. Ce-o vrea Dumnezeu”

Publicat: 27 04. 2012, 15:44
Actualizat: 26 06. 2013, 13:30

Apropierea momentului la care începe votarea moțiunii de cenzură accelerează și negocierile purtate pe holurile Parlamentului, la restaurant sau chiar în plen, între reprezentanți ai puterii și ai opoziției, în încercările pe care fiecare parte le face pentru a-și asigura succesul, potrivit Mediafax.

Niciunii nu riscă să dea un pronostic în privința rezultatului votului, care va fi secret cu bile, dar la care opoziția a anunțat că va vota la vedere.

„Nimeni nu controlează nimic. Scorul e foarte strâns. Ce-o vrea Dumnezeu”, a spus un parlamentar al puterii.

Un alt parlamentar a arătat că fiecare parte susține că are două, trei voturi în plus, însă nimic nu este sigur: „Unul spune «am două în plus», celălalt «nu, eu am două, trei în plus»”.

Unul dintre parlamentarii opoziției a apreciat că diferența este de două-trei voturi. „Se joacă la două-trei voturi”, a spus acesta.

Întrebat dacă chiar opoziția dorește să treacă moțiunea acesta a spus: „Nu putem da înapoi”.

De altfel, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură atât premierul Mihai Răzvan Ungureanu cât și președinții celor două Camere, dar și parlamentari ai opoziției au intrat și au ieșit din plen de mai multe ori.

Majoritatea parlamentarilor discută și în plen aproape permanent la telefon și își consultă tabletele electronice pentru a citi știrile.

Mulți dintre senatori și deputați se află și la restaurantul Parlamentului.

De altfel, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, care și-ar pierde mandatul odată cu întreg Cabinetul, dacă trece moțiunea de cenzură, s-a aflat și el la un moment dat la restaurant, stând la masă cu fratele său, deputatul PNL Ludovic Orban. Lângă ei au mai venit și alți parlamentari, între care liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti.

Practic, în timpul discursurilor susținut în Parlament, în plen și pe holuri este un du-te-vino continuu.