MOȚIUNEA DE CENZURĂ. Ungureanu: Opoziția ne scade forța de negociere cu FMI, sunt politicieni, dar puțini oameni de stat

Publicat: 27 04. 2012, 15:50
Actualizat: 27 04. 2012, 16:02
Liderii opziției transmit delegației Fondului Monetar Internațional aflată la București un mesaj de provizorat politic deloc avantajos pentru cetățenii țării, care slăbește forța de negociere cu instituția financiară și poate conduce la destabilizare și incertitudine, a declarat premierul Ungureanu

Liderii opziției transmit delegației Fondului Monetar Internațional aflată la București un mesaj de provizorat politic deloc avantajos pentru cetățenii țării, care slăbește forța de negociere cu instituția financiară și poate conduce la destabilizare și incertitudine, a declarat premierul Ungureanu, scrie Mediafax.

„Regret că am în fața mea mulți politicieni și puțini oameni de stat. Distrugeți ideea de opoziție, care ar trebui să contribuie la soluții constructive. Semantarii moțiunii sunt mult mai departe de ideea Uniunii Europene decât mi-aș fi putut imagina și vor o Românie arhaică”, a spus Ungureanu liderilor opoziției, în plenul Parlamentului.

El a arătat că electoratul nu poate fi cu cumpărat prin fonduri alocate de Guvern către primari, așa cum afirmă liderii opoziției, și că nu înțelege criticile față de privatizare și listarea la bursă, proceduri care certifică însăși credibilitatea unui stat.

În privința acuzațiilor privind lipsa de transparență, premierul a susținut că Guvernul nu poate fi acuzat de lipsa de interes a „unora” de a se documenta de pe site-urile instituțiilor.