Moțiunea împotriva lui Claudiu Năsui a fost respinsă

Publicat: 16 03. 2021, 19:18
Actualizat: 16 03. 2021, 19:25
Moțiunea împotriva lui Claudiu Năsui a fost respinsă. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă marți de Senat.

Moțiunea, intitulată „O românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, a fost respinsă cu 72 de voturi împotrivă, 55 pentru și o abținere, notează MEDIAFAX.

PSD îl acuză pe ministru că a lăsat un „dezastru” la Ministerul Economiei

Social-democrații care au lansat moțiunea simplă la adresa lui Claudiu Năsui susțin că acesta a lăsat un „dezastru” la Ministerul Economiei în cele 70 de zile de când conduce instituția.

„Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. (…) Acest ministru trebuie să plece acum din fruntea Ministerului. Debirocratizarea este una dintre temele lui cu care și-a făcut campanie. Dacă ne uităm în toate mesajele antreprenorilor care au aplicat la măsurile doi și trei, veți vedea că este o bicrocrație infernală. Kafka ar fi fost invidios pe Năsui. Debicrocratizare este doar un slogan”, a declarat Radu Oprea, senator PSD.

Claudiu Năsui: „Am închis robineții de bani către mafiile politice”

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că senatorii social-democrați au decis să îl cheme în Parlament pentru că a „închis robineți de bani care mergeau către niște mafii politice”.

Totodată, el a făcut referire și la atitudinea unor parlamentari la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Claudiu Năsui a mai atras atenția că nu se va lăsa intimidat în urma acestei moțiuni.

„Din aceste moțiuni reiese un clasament al fricii PSD și al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu și apoi eu. Sunt cumva invidios pe Vlad că l-ați luat înainte, înseamnă că a deranjat interesele dumneavoastră poate chiar mai mult mai mult decât mine, dar promit că voi face mai bine”, a declarat Claudiu Năsui.

Senatoarea Diana Şoşoacă a declarat în timpul dezbaterii că a învăţat să aibă grijă cu cine vorbeşte. „Este posibil ca oricine să fie securist”, a spus ea.

Șoșoacă a mai afirmat că moţiunea nu va trece pentru că există în Parlament „o putere dictatorială”.