Năstase, după lansarea cărților: „Repet ce a spus Vanghelie cu înțelepciune: sunt o instituție”

Publicat: 26 04. 2013, 09:10
Actualizat: 31 07. 2014, 14:40

Fostul premier Adrian Năstase, eliberat recent din închisoare, și-a lansat joi volumele 4 și 5 din cartea „Blog`n Roll”, ce cuprinde texte pe care le-a postat pe blogul personal în penitenciar. Întrebat de o eventuală întoarcere în viața politică și ce funcție și-ar dori, Adrian Năstase a spus, în glumă, că l-ar interesa doar funcția de Patriarh. Totodată, fostul premier a repetat o declarație anterioară a primarului Marian Vanghelie, făcută cu „înețelepciune”.

„M-ar interesa postul de Patriarh. Dar e o glump, așa că îl rog și pe Preafericitul Daniel să n-o ia în serios. Ce pot să-mi mai doresc, am fost ministru, am fost prim-ministru, președinte de Cameră… Repet ce a spus domnul Marian Vanghelie cu mare înțelepciune: Adrian Năstase este o instituție. Nu am nevoie de simboluri ale puterii, ci de mecanisme de influență. Cred că acum sunt mai relaxat în felul în care exprim ceea ce gândesc, înainte mă cenzuram mai mult”, a declarat el, după lansarea cărții.

Mai mult, fostul premier a adăugat și că nu a vrut să invite mai mulți oameni politici la eveniment pentru că nu a vrut să devină o acțiune de partid.

„Am vrut să păstrez această manifestare una mai puțin politică, nu am vrut s-o transform într-o acțiune de partid. Cred că totuși și ora a fost una nepotrivită, nu a fost nici la sfârșitul programului, nici dimineața”, a mai spus Năstase.