Năstase, nemulțumit că PSD nu l-a ajutat să plătească prejudiciul în Trofeul Calității: „Așa mi-a trebuit”

Publicat: 04 08. 2013, 18:03
Actualizat: 31 07. 2014, 14:34

La aproape jumătate de an de când a fost eliberat, fostul premier Adrian Năstase, invitat la o emisiune tv, s-a arătat nemulțumut de atitudinea colegilor săi din PSD referitor la prejudiciul din dosarul Trofeul Calității. Mai exact, Năstase a lăsat să se înțeleagă că, la acoperirea prejudiciului din dosar, ar fi trebuit să contribuie și PSD-iștii.

„Eu m-aș fi așteptat… Campania aceea, care era și campanie parlamentară și prezidențială, nu a fost a mea, a fost a partidului. În partid însă, s-a considerat că a fost campania mea. Dacă nu am fost cuminte și am vrut să fiu candidat, așa mi-a trebuit”, a spus fostul președinte al PSD.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat în martie 2013, după mai puțin de un an, iar pentru acest lucru a plătit Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) suma de 760.000 de euro, pe care i-a strâns, după cum a precizat, cu ajutorul unor doi prieteni care nu sunt membri PSD.

Năstase a dat exemplul lui Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, care, după ce i-a fost sistat dreptul la rambursări de la stat de aproximativ 10 milioane de euro (cheltuieli de campanie electorală), a beneficiat de susținerea financiară a colegilor săi de partid.