Nicolae Ciucă, discuții cu Karl Nehammer despre intrarea României în Schengen

Publicat: 04 03. 2024, 22:44
Actualizat: 04 03. 2024, 22:46

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a precizat că în zilele următoare la congresul PPE de la București se va avea în vedere procesul de negociere și finalizare a României privind aderarea la spațiul Schengen. 

Vom avea prezența liderilor partidului european, liderii instituțiilor importante din Uniunea Europeană, președința comisiei și președinta parlamentului, președintele PPE, domnul Weber, plus ceilalți lideri de țară și premieri, sunt 13 care vor sosi la București, cu fiecare dintre ei vom negocia și negocierile sunt aproape de final, urmează decizia ca în declarația finală de la congresul Partidului Popular European să avem acceptul și decizia ca România să finalizeze procesul de integrare în spațiul Schengen. Ca atare toate discuțiile și toate negocierile noastre sunt îndreptate în această direcție, a declarat Ciucă la Digi 24.

 

Întrebat dacă odată cu congresul PPE, Iohannis ar putea să-și anunțe candidatura la o funcție importantă la nivel european, Ciucă a spus:

Pe de o parte va fi aprobată strategia PPE pentru campania de europarlamentare, va fi aprobat planul electoral pentru alegerile europarlamentare, și desigur un moment aparte va fi acela al nominalizării doamnei Ursula von Der Leyen pentru președinția Comisiei. Iată, România aleasă pentru a se puncta acest moment politic deosebit de important pentru Europa, a mai spus Ciucă.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: Nu cred că Klaus Iohannis își va scurta mandatul pentru o poziție europeană

Cătălin Predoiu, la JAI: România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen / Nu este deloc corect să avem doar o integrare parțială