Nicolae Ciucă, mesaj de la Chișinău: Cetăţenii Republicii Moldova ştiu deja că România le este cel mai de încredere partener

Publicat: 01 03. 2024, 11:18
Actualizat: 01 03. 2024, 15:34

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, se află vineri într-o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău. Liderul PNL a transmis cu această ocazie un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat”.

Pentru fraţii şi surorile noastre de dincolo de Prut, Vreau să transmit astăzi, de la Chişinău, un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetăţenii Republicii Moldova ştiu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susţinut şi vom continua sprijinul nostru necondiţionat pentru aceştia.

Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România şi care sunt îngrijoraţi pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să ştiţi că România preţuieşte la fel de mult locurile în care v-aţi născut”, a transmis Ciucă într-o postare pe Facebook.

Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la UE

Potrivit preşedintelui Senatului, Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană, o ţară independentă şi suverană şi e singura care trebuie şi poate să îşi decidă soarta.

”Am credinţa că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, mai afirmă el.

Nicolae Ciucă va avea o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, conform programului oficial anunţat de Senat, Nicolae Ciucă va planta un copac, alături de Igor Grosu, în Grădina Botanică Naţională „Alexandru Ciubotaru”.

Liderul PNL va fi însoțit, în vizita sa la Chișinău, de eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă: Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică și durabilă

Republica Moldova, noua ȚINTĂ a lui Putin? Klaus Iohannis avertizează asupra acțiunilor hibride ale Federației Ruse