Nicolae Ciucă, propus pentru Ministerul Apărării, aviz favorabil în comisia din Parlament: Dacă Guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă

Publicat: 29 10. 2019, 14:24

În urma audierii din comisia de specialitate din Parlament, Nicolae Ciucă a primit aviz favorabil. Generalul în rezervă este propunerea PNL pentru Ministerul Apărării.

În programul prezentant în fața membrilor comisiei, Nicolae Ciucă a precizat că vrea să continue procesul de modernizare și de înzestrare a Armatei, să reformeze invățămîntul militar, să se implice în proiecte de mobilitate militară.

Nicolae Ciucă a mai spus că propune – și își asumă – ca, în cazul în care va fi numit ministru, se va prezenta trimestrial în fața membrilor comisiei, fie în Parlament, fie la Ministerul Apărării, pentru a informa cu privire la apărarea țării.

La aceste informări ar urma să participe și șeful Statului Major al Apărării.

 

Nicolae Ciucă, desemnat pentru MApN: Guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă 

Nicolae Ciucă a declarat, după avizul favorabil din Parlament, că dacă Guvernul Orban nu va trece, își va păstra statutul de general în rezervă. Acesta este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Apărării. 

„E o decizie pe care mi-am asumat-o: guvernul nu trece, voi păstra statutul de general în rezervă”, a declarat Nicolae Ciucă, la ieșirea de la audierile din comisia din Parlament.

Generalul în rezervă a mai spus că propunerea de a fi ministru al Apărării a fost lansată pentru a asigura o conducere profesionistă a instituției.

„Aseară (luni, n.r.), după ce a fost semnat ordinul de trecere în rezervă, am scris un mesaj. Acolo am spus totul. Nu e vorba de dorință, nici nu m-am gândit. A fost o solicitare ca să asigurăm tot ce înseamnă partea de continuitate și leadership profesionist la nivelul Ministerului Apărării”, a mai spus Ciucă.