Nicolăescu: Estimăm o prezență la vot de cel mult 50%, participarea la urne va fi afectată de vreme

Publicat: 05 12. 2012, 16:38
Actualizat: 30 09. 2018, 11:20

Liderul interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, că, potrivit estimărilor USL, prezența la alegerile parlamentare din 9 decembrie va fi de cel mult 50%, fiind  influențată de starea vremii din ziua scrutinului.

Liderul PNL a fost întrebat la ce prezență la urne se așteaptă la alegerile parlamentare de duminică.

Nicolăescu a precizat că sondajele de opinie realizate în ultima perioadă estimează o prezență la urne între 42 și 48%.

„Dacă noi vom reuși și cu sprijinul dumneavoastră (al presei – n.r.) să-i convingem pe cât mai mulți români să vină la vot, putem să ne apropiem de această limită maximă de 48, poate chiar 50%. (…) Cred că importantă este și starea vremii din ziua de duminică, din ziua votului. Așa cum am văzut prognozele, cel puțin pentru anumite zone sunt destul de nefavorabile, dar pentru sud și pentru o parte din sudul Moldovei sunt oarecum mulțumitoare și, ca atare, credem că aici prezența la vot va fi semnificativă”, a susținut Nicolăescu.

Meteorologii au avertizat că începând de miercuri dimineață și până joi seara va ninge în toate județele și se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte, iar în regiunile estice și la munte va fi vânt puternic.