Nicolăescu îl critică pe Chițoiu: A fost o eroare că nu am insistat pentru reducerea CAS

Publicat: 05 03. 2014, 13:19
Actualizat: 29 07. 2014, 19:20

Vicepreședintele PNL, Eugen Nicolăescu, a anunțat că liberalii vor depune două propuneri legislative pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale și scutirea profitului reinvestit. Întrebat de ce nu s-au luat măsuri în timpul guvernării USL, Nicolăescu a răspuns că a fost „eroare” din partea fostului guvern, în care ministrul de Finanțe a fost Daniel Chițoiu – PNL.

„Cred în continuare că dacă nu s-a insistat mai devreme a fost o eroare. Era probabil punctul cel mai important prin care liberalii puteau da o șansă economiei românești, să nu mai stăm la trena PSD-ului , să nu mai așteptăm să se întâmple așa ceva în această țară, cât mai repede cât mai bine pentru toată lumea. Se spune pe nedrept și demagogic că USL s-a rupt din cauza lui Iohannis. USL s-a rupt din cauza acumulării de tensiuni, pentru că multe obiective nu au fost asumate la timp”, a declarat Nicolăescu.

În timpul negocierilor cu FMI, președintele PNL Crin Antonescu a insistat în ultimele ore ale negocierilor din USL să fie inclusă și promisiunea reducerii CAS cu cinci puncte procentuale începând din a doua jumătate a anului.