Nicușor Dan a depus actele pentru înființarea unui partid politic. Ce nume va purta

Publicat: 01 07. 2015, 16:30

Anunțul privind înființarea partidului politic „Uniunea Salvați Bucureștiul” a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă susținută în imediata apropiere a sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„DNA curăță, suntem obligați să propunem ceva în loc. Suntem în continuarea acestui efort pe care DNA îl face, de a curăța administrația publică din București, o administrație publică profund coruptă și incompetentă. Vom continua lupta cu administrația publică din București și vom denunța, de fiecare dată, cheltuirea aberantă a banului public, ilegalitatea și vom vorbi despre confortul locuirii sau de lipsa acestuia. Nu suntem delimitați ideologic. Ce vrem să face este foarte simplu.: orașul acesta nu are o viziune, venim să o propunem. Începem, astăzi, o luptă pentru impunerea la nivelul administrației publice din București a unei politici competente și oneste. Cred că este un exemplu pentru o politică onestă și competentă în România”, a declarat Nicușor Dan.

El a spus că noul partid se adresează oamenilor dezamăgiți de modul în care s-a făcut politică până acum și, în special, nucleelor de bucureșteni care au început să lupte pentru drepturile lor, arătând că sunt „zeci de astfel de grupuri de cetățeni care au început să se preocupe de probleme locale”.

Potrivit lui Nicușor Dan, „Uniunea Salvați Bucureștiul” are 39 membri fondatori, iar dacă nu vor exista contestații formațiunea va fi înscrisă în Registrul Partidelor Politice în termen de aproximativ o lună și jumătate.

Partidul înființat de Nicușor Constantin este primul beneficiar al modificărilor aduse Legii partidelor politice, adoptate în mai 2015, care au făcut posibile înregistrarea la Tribunalul București a unui partid politic cu un minimum de trei membri fondatori, și nu 25.000, așa cum prevedea actul normativ nemodificat.