Nicușor Dan, despre bugetul Capitalei: „Vreau să ieșim din politica de tip Moș Crăciun”

Publicat: 22 01. 2021, 12:59
Nicușor Dan, despre bugetul Capitalei: „Vreau să ieșim din politica de tip Moș Crăciun” / Sursă Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că actuala administraţie îşi doreşte să “iasă din politica de Moş Crăciun”, în contextul discuţiilor despre proiectul de buget.

Nicușor Dan: „Vreau să ieșim din politica de tip Moș Crăciun”

Vreau să ieşim din politica de tip Moş Crăciun în care s-a desfăşurat până acum, din păcate, discuţia pe buget”, a precizat edilul la sediul PMB.

Nicuşor Dan a spus că obiectivul actualei administraţii este să propună un proiect de buget realist, imediat după aprobarea bugetului naţional. Dan a menţionat că discuţiile preliminare privind proiectul de buget vor continua, marţi şi miercuri, cu instituţiile din domeniul educaţiei şi al culturii.

Edilul general a dezaprobat câteva dintre propunerile care au fost formulate în timpul discuţiilor privind bugetul, menţionând în acest sens acordarea a 25 de milioane de lei pentru noi statui în Bucureşti.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis în cursul serii de joi, 21 ianuarie, după ședința referitoare la bugetul Bucureștiului, că nu are de gând să accepte „prețuri umflate sau achiziții nejustificate”.

Nicușor Dan a subliniat și faptul că „fiecare poate cheltui cu larghețe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânși la pungă”.

Primarul Capitalei: „Epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate”

„Am continuat azi dezbaterile cu reprezentanții direcțiilor din Primărie, consilierii municipali și ONG-urile în vederea creării bugetului pentru 2021, discutând despre cheltuieli și investiții pentru sănătate, asistență socială, consolidare anti-seismică, sport și agrement. Au fost întrebări directe și, uneori, schimburi de replici mai tăioase, fiindcă banii publici trebuie cheltuiți corect. N-am de gând să accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate. Toți oamenii cu atribuții de conducere în Primăria Capitalei și în instituțiile subordonate trebuie să înțeleagă că epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate. Fiecare poate cheltui cu larghețe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânși la pungă”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.