Noii miniștri ai justiției, fondurilor UE și românii de pretutindeni depun jurământul la Cotroceni

Publicat: 10 06. 2019, 18:04

La ceremonie de depunere a jurământului de învestitură participă și premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul pentru Mediul de Afaceri Ștefan Radu Oprea, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

La eveniment a participat și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, însă președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu a fost prezent.

Ulterior depunerii jurământului, șeful statului le-a urat succes noilor miniștri. Premierul și ceilalți membri ai Guvernului i-au felicitat pe noii colegi în Executiv. Întreaga ceremonie a durat circa 10 minute.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele, pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiției, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene și a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de pretutindeni.

Numirile vin ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare, și anume: Natalia Intotero, Rovana Plumb și Tudorel Toader.

În prima fază șeful statului a respins propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Brăiloiu la portofoliul pentru românii de pretutindeni.

Foto: Mediafax Foto