Noul președinte executiv al UDMR, ales la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș

Publicat: 30 05. 2015, 15:03

La ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR care se desfășoară, sâmbătă, la Târgu Mureș, secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, a fost ales în funcția de președinte executiv al formațiunii cu 53 de voturi „pentru”, fiind înregistrate și 21 de voturi „împotrivă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kovacs, care a fost singurul candidat pentru acest post, fiind propus de președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este convins că, împreună cu echipa sa, va avea o performanță mai bună în cadrul Uniunii.

„Prin desființarea funcției de vicepreședinte politic la Congresul din aprilie, o bună parte din munca depusă de Borbely Laszlo va cădea pe umerii mei. Eu sunt gata pentru această provocare. Dacă până acum am călătorit foarte mult în Transilvania, în zonele în care trăiesc potențialii noștri alegători, maghiarii, o să fiu mai mult în București, în relațiile cu partidele, cu diferite instituții guvernamentale. O să am mai multe responsabilități și pe linie politică”, a spus Kovacs.

În cadrul CRU, au mai fost aleși cei șapte vicepreședinți executivi ai Uniunii, propuși de Kovacs Peter: Magyari Tivadar – educație, Hegedus Csilla – cultură, Bodor Laszlo – programe naționale, Szekely Istvan – probleme sociale, Ilyes Gyula – administrația publică locală, Nagy Zoltan – organizațiile teritoriale și Gered Imre – tineret.

Delegații la Congresul UDMR care a avut loc, în 17 și 18 aprilie, la Cluj-Napoca, au aprobat modificarea Statutului Uniunii, printre noile prevederi figurând desființarea funcției de vicepreședinte politic, deținută de Laszlo Borbely, și redenumirea Secretariatului General în Prezidiu Executiv.