O nouă lovitură pentru Carmen Dan: înlocuitorul propus de ea pentru șefia Poliției Capitalei l-a anunțat pe premier, la telefon, că refuză funcția

Publicat: 10 01. 2018, 19:05

Potrivit surselor citate, Cătălin Ioniță a discutat telefonic miercuri dimineața cu premierul, anunțându-l pe acesta că i-a transmis ministrului Carmen Dan că refuză postul de șef al Poliției Române, dar și motivele care stau a baza deciziei.

„În acest moment mă aflu în anticamera dânsei”, i-a fi spus Ioniță premierului.

Întrebat de către Tudose dacă acceptă sau nu funcția, Ioniță a răspuns „cu tot respectul, domnule prim-ministru, nu!”

Informațiile sunt relevante în contextul în care premierul a declarat la începutul ședinței de Guvern că i-a cerut lui Bogdan Despescu ca în șapte zile să prezinte un plan de măsuri, în condițiile în care a înțeles că înlocuitorul acestuia nu mai acceptă funcția.

„Am discutat cu domnul Bogdan Despescu și mi-a prezentat raportul. Am înțeles de pe surse, că noua propunere (n.r.: Cătălin Ioniță) și-a declinat intenția de a ocupa funcția și l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situației. Totuți, acel făptaș a fost prins în două zile”, a declarat premierul Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

După ședința de Guvern, Tudose a avut o scurtă discuție cu ministrul Carmen Dan. Ulterior, în spațiul public au apărut inforrmații că s-ar fi pus în discuție demisia de onoare a ministrului.

Imediat după această discuție, Carmen Dan a mers la Palatul Parlamentului, dar nu se știe cu cine s-a întâlnit, având în vedere că președintele PSD Liviu Dragnea ar fi plecat din Capitală să se întâlnească cu lideri locali ai partidului.