Opoziția consideră că „e doar o chestiune de timp” până când ministrul Toader va fi schimbat de PSD, după ce a refuzat revocarea lui Kovesi și Lazăr

Publicat: 31 03. 2017, 13:30

Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș, că ministrul Justiției va avea o „soartă destul de grea” în perioada următoare.

„Concluzia mea este că e doar o problemă de timp până când ministrul Toader va fi schimbat de la Ministerul Justiției. Va urma o perioadă de monitorizare intensă din partea domnului Dragnea, din partea domnului Tăriceanu, 24 de ore din 24 la adresa ministrului Justiției, care va avea o soartă destul de grea în perioada următoare. Deja văd o presiune din ce în ce mai crescută asupra domniei sale din partea comunicatorilor PSD. Însă sunt de acord cu domnia sa (n.r. ministrul Justiției) cu un lucru: că nu revoci șefii de parchete doar ca să dai satisfacție unor lideri de partid sau unor analiști politici. În schimb, sunt convinsă, repet, că e doar o chestiune de timp până când PSD va propunere schimbarea acestui ministru din funcție”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara, joi, că din punctul său de vedere nu se impune schimbarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca urmare a prezentării Raportului privind activitatea șefilor parchetelor, el arătând că aceasta este o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Dragnea spunea că este nemulțumit și dezamăgit de Raportul prezentat de Toader, care conține o argumentație în favoarea revocării șefilor parchetelor și o concluzie privind menținerea acestora în funcție.

Întrebat dacă se impune schimbarea lui Toader, ca urmare a acestei nemulțumiri față de persoana sa, Dragnea a răspuns: „Nu, din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a primului-ministru”.