Orban anunță că Adina Vălean, propunerea de comisar european, ar putea fi audiată luni în Parlament

Publicat: 07 11. 2019, 14:47

„Asta va depinde de președinții celor două Camere. Cred că se poate stabili în cursul zilei de luni audierea. Nu reprezintă o problemă. Dacă se face audierea luni va fi înainte de audierea cel puțin din comisia de specialitate a Parlamentului European, care din câte știu este programată pentru data de 14 noiembrie. Dacă se face luni e foarte bine”, a declarat, joi, Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul a trimis propunerea de comisar european către Parlament și dacă va fi audiată înainte sau după audierea din Parlamentul European.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre susținerea în Parlamentul European a Adinei Vălean, candidat pentru un mandat de comisar european.

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcția de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Executivului UE.

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.