Orban, atac la PSD: „E fostul partid comunist! Este partidul sărăciei în România”

Publicat: 12 11. 2020, 22:24
Orban, atac la PSD: „E fostul partid comunist! Este partidul sărăciei în România” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Ludovic Orban este de părere că Partidul Social Democrat (PSD) a sfidat interesul general al țării și și-a bătut joc de români, cu precădere din 2016, de la ultimele alegeri parlamentare.

Premierul susține PSD a blocat inițiativele Guvernului punând bețe ăn rate și adoptând „pe bandă rulantă o serie de legi care nu au nicio legătură cu realitatea”, potrivit declarațiilor făcute în cursul serii de joi, 12 noiembrie, la realitatea Plus.

Orban: România, în criză politică după ce PSD a câștigat alegerile

„România este în criză politică de când a câștigat alegerile PSD alegerile și a consideerat că poate face orice cu țara asta și cu românii, să-și bată joc, să sfideze interesul general al țării și așteptările populației. Asta se întâmplă din 2016. În noiembrie anul trecut, când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna -sigur, mi-ași fi dorit alegeri anticipate, care să readucă parlamentul în conformitate cu opțiunile politice, dar am avut pandemie, criză economică, secetă. Toată această perioadă dificilă și provocări au pus o presiune enormă asupra noastră și am încercat să găsim răspunsuri, să oferim soluții. Atât am reușlit să facem în condițiile în care am avut un parlament dominat de PSD, care a încercat să ne bage bețe în roate, să ne blocheze orice inițiativă, au adoptat pe bandă rulantă o serie de legi care nu au nicio legătură cu realitatea. Noi cheltuieli care au secătuit venituri, au amplificat starea de criză. (…) Nu a fost simplu, nu a fost ușor, dar încercăm tot ce e omenește posibil”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, acesta caracteriează Partidul Social Democrat drept unul comunist, antidemocratic și anti-NATO, care guvernează prin abuz și minciună.

Premierul: PSD „este partidul sărăciei în România”

„Adversaul nostru politic de 30 de ani e fostul partid comunist, care a îmbrăcat diferite blănuri de oaie, dar a rămas același, indiferent cine a condus PSD. PSD este partidul stagnării, al atitudinii antieuropene, antidemocratice, anti-NATO, anti lumea civilizată, este partidul care consideră că poate să guverneze doar prin abuz, doar prin mințind electoratul și, de fapt, este partidul sărăciei în România”, a mai afirmat premierul.