VIDEO | Orban, despre declarațiile preşedintelui Ungariei: Nu are nicio legătură cu realitatea istorică. Este o jignire la adresa României

Publicat: 24 08. 2021, 22:40
Actualizat: 25 08. 2021, 00:52

This browser does not support the video element.

Președintele PNL, Ludovic Orban, răspunde declarațiilor președintelui Ungariei, Janos Ader, care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia, cu Tratatul de la Trianon, în urma căruia Transilvania a intrat în componența României. Orban a precizat că această afirmație este o jignire la adresa României întrucât nu are nicio legătură cu realitatea istorică.

„O declarație belicoasă, care nu are nicio legătură cu realitatea istorică și care a fost făcută într-un cadru total nepotrivit. Acolo a fost cu totul și cu totul altă tema de discuție, iar să faci o legătură între anexarea Crimeei de către Rusia și o decizie care practic a fost luată în urma voinței populare exprimate pe baza contextului internațional care exista la finalul războiului este o jignire la adresa României”, a declarat Orban.

În mod normal o astfel de declarație nu poate fi lăsată fără răspuns”, a spus Ludovic Orban.

Președintele Ungariei, Janos Ader, a comparat, luni, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, la summitul din Kiev.

„În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a fost declarația preşedintelui Ungariei la summitul de la Kiev.