Orban, despre liberalii absenți la votul pe alocații: Nu vor mai avea șansa să obțină un mandat

Publicat: 18 12. 2019, 22:15

„O sumă de factori. Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Doi din motive de sănătate. Un parlamentar a fost domnul Predoiu care trebuia să fie la ședința CSM, pentru că s-a votat președintele Consiliului. Încă un deputat a fost prezent, dar nu a avut cartela la el. E vorba de viceprețedintele Camerei, Marilen Pirtea. Ceilalți șapte au lipsit nemotivat. Eu le-am spus foarte clar că orice parlamentar, care o dată cu preluarea guvernării, nu înțelege că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio șansă să obțină un mandat la alegerile viitoare”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24, întrebat despre motivele pentru care nu a fost retrimis la comisii proiectul privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Premierul a adăugat că au fost și „mici defecțiuni” în coaliție.

„Pe de altă parte, au existat și mici defecțiuni în coaliție. Au existat parlamentari de la PMP, a existat un parlamentar USR care a votat împotriva retrimiterii la comisie, au existat doi parlamentari din partea minorităților naționale, Ibram Iusein și parlamentarul care reprezintă minoritatea macedoneană. A fost o sumă de factori care a împiedicat retrimiterea la comisie. Și în condițiile retrimiterii la comisie probabil s-ar fi ajuns la un astfel de vot, după părerea mea, lipsit de responsabilitate și care reflectă maniera total lipsită de logică și de bun-simț față de realitate”, a conchis Orban.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copii la comisie, susținând că nu există punctul de vedere al guvernului și fișă fiscală. Propunerea a fost respinsă.

Prin urmare, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.