Orban, despre noul guvern: Avem mai multe strategii de a combate un boicot din partea PSD

Publicat: 20 10. 2019, 15:52

„Am stabilit o strategie în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot. Am pregătit o strategie de mobilizare, am introdus în Programul de Guvernare lucruri solicitate de partenerii de a combate un boicot din partea PSD, dar și pentru a mobiliza parlamentarii. discuții, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener și o evaluare a situației în plan parlamentar și am mai stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare”, a declarat Ludovic Orban.

El și-a exprimat speranța că parlamentarii care au votat moțiunea de cenzură „nu se vor opri la jumătatea drumului”.

„Încă Dăncilă și resturile Guvernului sunt la butoane și fac prostii în fiecare zi – strategia va funcționa, sunt încrezător că avem șanse foarte mari să obținem învestitura din prima”, a adăugat premierul desemnat.

El a mai spus că învestirea Guvernului ar trebui să se facă cât mai repede.

„E stare de necesitate. România are nevoie de un guvern cu depline puteri, un guvern legitimat prin votul Parlamentului, un guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situația de astăzi. Obiectivul nostru este săptămâna viitoare să avem guvern”, a mai afirmat Orban.

Acesta consideră că toți cei care nu votează învestirea Guvernului vor fi vinovați de situația creată.

„Cine nu votează, înseamnă că, de fapt, vrea să o țină pe Dăncilă la Palatul Victoria și resturile acestui guvern care a fost demis prin moțiuna de cenzură și care în fiecare zi se ocupă de abuzuri, de angajări de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal în funcții publice, în special în funcții publice de conducere. Cine nu susține Guvernul propus de noi, de fapt o ține pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și ajută PSD și ajută candidatul PSD, pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidențiale și cu cât este ținută mai mult la Palatul Victoria, cu atât fiind în poziția de prim-ministru își folosește funcția de prim-ministru pentru a face campanie”, a afirmat Orban.