Orban i-a semnat adeziunea la PNL lui Mihail Neamțu: Nu mai recidivez, nu recit nicio poezie fascistă

Publicat: 03 07. 2017, 22:53
Actualizat: 27 03. 2019, 22:47

„Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamțu-n.r.) care mă umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am să i-o semnez. Așa cum el mi-a semnat autograful, o să îi semnez cererea de adeziune”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, prezent la lansarea cărții lui Mihail Neamțu, cu titlul „Fenomenul Trump”.

Mihail Neamțu a afirmat că adeziunea sa la PNL are o rezonanță istorică.

„(…) Este o adeziune mult așteptată de prieteni și, în același timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanță istorică”, a declarat Mihail Neamțu, precizând că și bunicul său Gheorghe a fost liberal.

„(…) nu o să recit nicio poezie, nu vă speriați, nici Gheorghe, nici.. mă opresc. (…) Bunicul Gheorghe, că de asta am avut și un gând acum câțiva ani, repet, nu mai recidivez, a fost și el membru al PNL”, a precizat Neamțu, făcând aluzie la poezia „Ridică-te Gheorghe”, pe care a recitat-o în anul 2012, la lansarea candidaților ARD, scrisă de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare și autor al versurilor imnului neoficial al Mișcării Legionare, „Sfântă tinerețe legionară”.

Mihail Neamțu a spus că noua echipă a PNL îi dă speranța ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a „sensibilităților de dreapta”.

„(…) Faptul că dumneavoastă după Congres, împreună cu o echipă tânără care îl include pe Robert Sighiartău și alții ați hotărât să construiți o platformă liberal conservatoare, liberală în plan economic, conservatoare în plan moral, mi-a dat speranța că 2018 – anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilităților de dreapta. Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranță așteaptă ca acest Partid Național să se reorienteze exact în această direcție canonică, națională, patriotică, europeană – în același timp, transatlantică”, a spus Neamțu.

PNL este al treilea partid în care Mihail Neamțu se înscrie.

Mihail Neamțu a făcut parte în anii 1990 din PNȚCD, iar în octombrie 2011 a înființat Noua Republică, formațiune care a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele Alianței România Dreaptă, care a reunit sub același însemn electoral Partidul Democrat Liberal, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Forța Civică.

Potrivit Statutului PNL, „este imperios necesar (ca membrii PNL-n.r.) să respecte principiile democrației și drepturile omnului, să combată totalitarismul, naționalismul extremist, discriminările și intoleranța, ca și tendințele xenofobe”.