Orban nu crede că se va rupe coaliția PSD-ALDE dacă partidele vor avea candidați separați la prezidențiale: Nu pleacă de la putere

Publicat: 17 07. 2019, 20:00

„Nu pleacă ei de la putere, nici PSD, nici ALDE, chiar dacă o să aibă candidați separați. Mă interesează foarte puțin. Noi susținem candidatura președintelui Iohannis și suntem foarte implicați în susținerea candidaturii președintelui pentru obținerea celui de-al doilea mandat. Ce face PSD, oricum și-au pierdut credibilitatea, și practic pe oricine desemnează, pentru ei va fi o victorie dacă reușesc să intre în turul doi”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Președintele liberal a adăugat că PSD-ALDE „până acum au preferat să ignore voința oamenilor, să își astupe urechile, ochii, să nu mai vadă, să nu mai audă nimic și să se cramponeze de funcțiile pe care le dețin strict în interes propriu”.

Social-democrații au fost convocați în ședința BPN, marți, la Parlament, urmată de reuniunea CEx, pentru a decide prezidențiabilul partidului, au declarat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Comitetul Executiv al PSD a decis luni să aibă candidat propriu la prezidențiale.

Dăncilă a anunțat, joia trecută la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi. Ea a menționat însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

De cealaltă, parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidențiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianță, posibil cu Pro România.

El a mai spus, întrebat dacă prezidențiabilul ar putea rupe coaliția, că are respect pentru partenerii de guvernare, însă dincolo de orgolii ar trebui ca PSD-ALDE să aibă realism și pragmatism politic.