Orban sare în apărarea lui Iohannis, după ședința foto: Important e că a fost extrem de implicat în cazul Caracal

Publicat: 05 08. 2019, 17:19

„Nu cunosc detalii legate de acest subiect. Important este că președintele României a fost extrem de prezent, extrem de serios implicat în poziționarea față de ceea ce s-a întâmplat la Caracal și nu numai, și a arătat foarte clar voința pe care o are de a readuce instituțiile publice în slujba cetățeanului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv.

Declarația vine în contextul în care șeful statului a realizat o ședință foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului și a pozelor postate sâmbătă de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook.

Duminică dimineața postarea a fost ștearsă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că am ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți și slugi, acuzând că principalul scop a fost de deschidere a porților închisorilor.

Iohannis a mai spus că rapoartele STS și MAI pe cazul Caracal, prezentat în CSAT, au arătat deficiențe grave, inclusiv atitudinea refractară a lucrătorilor poliției față de victimă, președintele catalogând întârzierile drept „criminale”.