Palatul Victoria va fi iluminat în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

Publicat: 10 10. 2023, 14:56
Actualizat: 10 10. 2023, 20:10

Palatul Victoria va fi iluminat în verde, marți, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale. Astfel, Guvernul se alătură instituțiilor cu rol în creșterea conștientizării educației pentru sănătate mintală.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, Ministerul Sănătății organizează astăzi consultări cu reprezentanți ai principalelor instituții partener – experți, profesioniști în domeniu, reprezentanți ai organismelor de monitorizare – cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualități și direcții strategice de dezvoltare”.

Este binevenit demersul Ministerului Sănătății de a aduce la aceeași masă instituții publice, specialiști, organizații neguvernamentale și ale pacienților pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătății mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnității umane, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esențială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală, transmite Palatul Victoria.

Tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, și incluzivitate socială.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (10 octombrie) este o zi dedicată educației globale în domeniul sănătății mintale , conștientizarea și advocacy împotriva stigmatizării sociale. A fost sărbătorită pentru prima dată în 1992 la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală, o organizație globală de sănătate mintală cu membri și contacte în mai mult de 150 de țări.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | FILMUL ZILEI. Volodimir Zelenski este în România. Cum și-a schimbat președintele Ucrainei programul, de la o oră la alta

VIDEO EXCLUSIV | Israelul este în război. Ce spune un jurnalist român stabilit în Tel Aviv despre bombardamentele Hamas: Au căzut chiar lângă mine