Paul Stănescu: Dacă trece moțiunea de cenzură, PSD va vrea Guvern tehnocrat cu orientare de stânga, până la alegerile parlamentare

Publicat: 22 08. 2020, 22:09
Paul Stănescu

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu spune că Partidul Social Democrat vrea un Guvern tehnocrat cu orientare de stânga, până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Orban va trece la vot în Parlament. De asemenea, Stănescu a menționat și că PSD ar propune ca premier un fost membru al Partidului Social Democrat.  

Paul Stănescu a declarant că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece de Parlament, atunci  Partidul Social Democrat va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. „În momentul în care moțiunea trece, ai demonstrat că ai majoritate”, a declarat Stănescu pentru Digi24.

Social-democrații știu deja pe cine ar propune ca premier, însă identitatea acestuia nu a fost divulgată:

„E un fost membru de partid, o personalitate de stânga, atât pot să vă spun la această oră. Fost membru PSD și acum lucrează într-un mediu economic. (…) Singur că în spatele programului politic de azi, noi avem un program economic pe termen scurt și mediu. Deja este construit”, a declarat Paul Stănescu.

Stănescu: „Tehnocrat, dar cu o orientare de stânga”

În ceea ce privește Guvernul constituit după moțiunea de cenzură, Paul Stănescu spune că acesta nu ar trebui constituit neapărat din miniștri sau din reprezentanți din partid. Secretarul General al PSD spune că Guvernul poate fi technocrat, dar cu înclinare spre stânga:

„Cred că ăsta e termenul cel mai bun. (n.r. technocrat). Până la alegeri. Tehnocrat, dar cu o orientare de stânga, cu un program făcut împreună cu prim-ministrul, un program al PSD, un program economic al PSD, fără discuții. În această perioadă foarte grea, trebuie să găsim oamenii cei mai buni, specialiștii cei mai buni. Nu știu dacă cei mai buni specialiști îi găsim în PSD, așa că e o soluție bună un guvern alcătuit din tehnocrați, fie ei și membri de partid.

Textul moțiunii de cenzură a fost citit joi în Parlament. Social-democrații urmează să decidă data votului, în contextul în care PNL a atacat moțiunea la CCR, invocând ca motiv că aceasta a fost depusă în sesiune extraordinară.