Marcel Ciolacu susține că moțiunea de cenzură va fi votată înainte de 27 septembrie: PSD nu are suficiente voturi. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată

Marcel Ciolacu susține că moțiunea de cenzură va fi votată înainte de 27 septembrie: PSD nu are suficiente voturi. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată
Foto:Gandul/ALEXANDRA PANDREA
Publicat: 21/08/2020, 18:03

Moţiunea de cenzură a PSD va fi votată înainte de data de 27 septembrie, a declarat vineri liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, în care mai multe voci din PSD au solicitat ca votul pentru demiterea Guvernului Orban să aibă loc cât mai repede.

Liderul PSD a precizat că, în acest moment, PSD nu are suficiente voturi pentru ca moțiunea să treacă și că se poartă negocieri cu liderii altor formațiuni politice

„PSD nu are suficiente voturi de a trece această moţiune de cenzură şi purtăm discuţii şi negocieri cu alţi lideri cu reprezentare parlamentară. Şi în continuare purtăm aceste discuţii – asta înseamnă jocul politic şi democratic. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată. Sunt foarte sigur că moţiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noştri”, a afirmat Ciolacu la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Ciolacu susține că ar dori ca votul la moţiunea de cenzură „să fie cât mai repede”

Întrebat dacă există vreo şansă ca moţiunea de cenzură să fie votată înainte de 27 septembrie, Ciolacu a spus: „Din punctul meu de vedere, exclus”.

„Nu există nicio şansă ca moţiunea (…) să nu fie votată până în data de 27 septembrie. (…) Decizia Curţii (Constituţionale – n.r.) este pentru viitor, nu pentru trecut”, a adăugat liderul PSD, referindu-se la faptul că Guvernul a solicitat CCR să constate conflictul constituţional cu Parlamentul, urmare a depunerii moţiunii de cenzură de către social-democraţi în sesiune extraordinară.

Ciolacu a afirmat că plecarea a trei parlamentari de la PSD este „rușinoasă”

„E foarte ruşinoasă plecarea fiecăruia dintre ei, dar cea mai ruşinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi aduc aminte de un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, când se milogea să fie măcar o lună ministru (…) ca să poată să mai fie încă odată, conform legii, rector”, a spus acesta, referindu-se la senatorul Daniel Breaz şi deputaţii Luminiţa Jivan şi Marilena Meiroşu, care, potrivit unor informaţii apărute în presă, vor trece la PNL.

CEx furtunos la PSD: Purtătorul de cuvânt al partidului,Lician Romașcanu, suspendat din funcție

„Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că, în momentul ăsta, orice zi în plus cu Guvernul Orban este pierdere pentru ţară, atât sanitar vorbind, cât şi economic. Deci, sperăm ca vineri să se valideze un calendar, care să fie în linie cu această dorinţă”, a afirmat vineri Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, cu câteva ore înainte de a fi suspendat din funcție.

Potrivit lui Romașcanu, demersurile referitoare la moţiunea de cenzură sunt „fundamentate legal”, nu ţin cont de acţiunile PNL. Romașcanu a subliniat și că „s-a discutat cu absolut toată lumea”, cu excepţia PMP şi PNL, în privinţa susţinerii acestei iniţiative. Romaşcanu a afirmat că „discuţiile sunt în curs” şi cu UDMR. Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită joi în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în prezenţa premierului şi a mai multor membri ai Guvernului.

Senatorul Lucian Romaşcanu a fost suspendat vineri din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, a anunţat vineri preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, după ce în spațiul public ar fi apărut o înregistrare în care acesta ar fi făcut afirmații nepotrivite la adresa unor jurnaliști.

„Decizia politică este una singură: este suspendat din funcţie. Cred că e suficient”, a declarat Ciolacu, la sediul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna