VIDEO | Paul Stănescu: E o presiune asupra noastră din partea oamenilor, noi nu avem majoritate, asta e clar

Publicat: 28 06. 2021, 21:01
Actualizat: 28 06. 2021, 23:57

This browser does not support the video element.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că există o presiunea a oamenilor asupra social-democraţilor să înlăture Guvernul, însă recunoaşte că nu există majoritate pentru a face acest lcuru. Despre coaliţie, Stănescu afirmă că ”nu au încredere nici în ei”, de aceea vor aplica la moţiune strategia ”prezent, nu votez”.

”E o chestiune, dacă vreţi, şi de presiune şi nu exagerez – asupra noastră. O presiune a oamenilor asupra noastră să dăm acest guvern jos. Noi nu avem majoritate, asta e clar. Sunt 157 de parlamentari PSD, majoritatea este 234. Probabil că AUR lângă noi face vreo 212, ne mai trebuie vreo 20 de parlamentari”, a declarat Stănescu.

”Cred că din 157, 156 mâine PSD va fi la vot şi clar va vota moţiunea. Fără discuţie vor fi prezenţi pentru moţiunea de cenzură”, a mai declarat Stănescu.

Stănescu a vorbit şi despre strategia adoptată de parlamentarii coaliţiei de a nu vota: ”Nu au încredere nici în ei, nici între ei, asta este clar. Probabil au luat această decizie – prezent, nu votez”.

Stănescu s-a referit şi la ”războiul intern din PNL”: ”Sunt o serie de parlamentari care sunt convins că ar vota”.

”Cred că este o ruşine ca un parlamentar să nu voteze”, a mai afirmat Stănescu, recunoscând, însă, că şi PSD a folosit această strategie în trecut.

Întrebat ce se întâmplă dacă un parlamentar social-democrat nu votează, Stănescu a afirmat: ”Se auto-elimină, e simplu, aici nu este loc de întors”.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu se dezbate şi se votează marţi.