PC susține demersul de suspendare din funcție a președintelui Băsescu

Publicat: 08 09. 2014, 16:14
Actualizat: 12 02. 2016, 14:25

Referindu-se la calendarul suspendării președintelui Traian Băsescu, anunțat de Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin a declarat că „opinia majoritară în cadrul senatorilor și deputaților Partidului Conservator este aceea de a susține acest demers”.

„Sigur că trebuie să ne uităm, foarte clar, pe prevederile Constituției, dar ca principiu, care că trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, astăzi, că indiferent că suntem în prima zi sau ultima zi de mandat, legea fundamentală trebuie să fie respectată, indiferent cine este pentru o perioadă președinte”, a spus Daniel Constantin.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, luni, că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât și din Cameră, inițiativa legată de suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Cererea de suspendare a președintelui României cuprinde trei elemente pentru care se dorește demiterea lui Traian Băsescu, și anume faptul că președintele s-a implicat în campania PMP, intervenția directă la președintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european și raporturi instituționale în forme necivilizate.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea șefului statului va fi discutată în PSD, menționând că este vorba despre un demers serios și precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puțin pentru țară.

Președintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcție, că intră în campanie „și nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are „capacitate uriașă de revitalizare”.

Traian Băsescu a fost întrebat, în conferința de presă susținută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcție. „Intru în campanie și nu o să le fie bine, să știți că în campanie am capacitate uriașă de revitalizare”, spunea șeful statului.